Kiekeboe! By-Boo / Eleonora inspiratie rondje in het Dutch Interior Experience Center

Ik ben fan

Ik ben al jaren fan van het Nederlandse interieurmerk By-Boo. By the way, mocht je je afvragen hoe je het nou zegt (want dat wist ik dus nooit); het is By-Boooooo (dus als ziezo, of als de kerstman ho-ho-ho) en niet By-Boe (als de koe!). Dat terzijde. Ik heb een aantal producten van By-Boo in huis (zelfs al aangeschaft vóórdat ik het merk kende). Vooral de toffe tafeltjes en lampen, daar kende ik ze van, maar ook kussentjes, plaids, decor items en gave stoelen. On trend interieur decoratie items, die een ruimte echt helemaal af maken. Ik stond dus ook te stuiteren toen ik werd uitgenodigd om een rondje showroom te doen, en de hele collectie te komen bekijken. Ik kom er sowieso al nauwelijks uit in deze gekke pandemie tijden, dus een tripje Barneveld was precies het uitje wat ik nodig had.


Onderscheidend. Eigenwijs. Verrassend.

By-Boo is niet zomaar een stevig, oer-Hollands interieurmerk uit 2013. By-Boo is anders. Onderscheidend. Eigenwijs. Verrassend. By-Boo laat zich duidelijk niet plaatsen in een vastomlijnd hokje. Ja, ze haken in op actuele woontrends (en snel ook), maar geven er altijd nèt even een andere draai aan. Ze durven vol overtuiging te kiezen voor opvallende woonstijlen en gave woonitems, die gaan om gevoel, puur lef én inspiratie. Dat past dus echt PRECIES bij mijn Whispering Bold style filosofie (lees daarover meer hier).


Dutch Interior Experience Center

Wat ik niet wist is dat By-Boo samen met andere merken exposeert in het Dutch Interior Experience Center. Een van die merken is Eleonora, voor mij tot die dag volslagen onbekend. Waarom dan, vraag je je af, want interieur is toch mijn business? Heb ik onder een steen geleefd? Want de Eleonora collectie is me toch een partij top! Anders dan By-Boo, maar toch aanvullend. En het verhaal is ook zo leuk.


Uit liefde voor meubels

In de jaren negentig ontmoette Willem Schakel tijdens een liefdadigheidsreis naar Roemenië een meisje dat Eleonora heette. Ze nam hem mee naar de meubelfabriek van haar ouders. Daar verloor Willem zijn hart aan de meubels. Hij besloot te investeren in het bedrijf en de meubels te importeren naar Nederland. De naam van zijn nieuwe bedrijf? Eleonora! 25 jaar later is onze liefde voor meubels onverminderd groot. En met meer dan 400 dealers in Europa heeft Eleonora inmiddels een toonaangevende plek in de meubelbranche veroverd.


Industrieel, Scandinavisch, vintage; de meubels van Eleonora sluiten aan bij de interieurtrends van nu én morgen. Maar, als groothandel, met een communicatie focus op dealers in plaats van de individuele consument, vandaar dat de naam wat minder bekend is dan die van By-Boo. Daar mag wat mij betreft verandering in komen want ik heb een groot aantal pareltjes gezien in de showroom, waarvan er nu één staat de pronken op mijn kantoor (lees snel verder).


Mijn favorieten

Ik had mijn zinnen gezet op de schattig By-Boo Babe fauteuil, in zachte teddy stof. Ik vind de textuur zo leuk! Ik zag hem ook meteen toen ik de showroom binnen wandelde.


Super toch? Toen ontdekte ik dat Eleonora OOK een hele gave teddy fauteuil heeft, namelijk de Wendy fauteuil. Meteen weer op slag verliefd. En toen begon de keuze stress want ik was nog niet eens de showroom doorgelopen. Misschien heb ik gewoon een stoelen tick want ik zag er zooooo veel die ik leuk vond!


Zie hieronder een selectie van mijn favoriete stoelen:

Als je benieuwd bent wat uiteindelijk bij mij thuis beland is, moet je toch echt even doorlezen!


Woondecor

Ook voor woondecor kan je je hart ophalen in het Dutch Interior Experience Center. Ik deed er zoveel ideetjes op! Ineens had ik zin in een onderwater thema. Dieren als decoratie (en dan ook nog eens in goud) is echt iets van de laatste tijd. Meestal zie je een panter, een aap, een konijn of iets anders wat redelijk gangbaar is. By-Boo doet het natuurlijk net weer ietsje anders. Misschien omdat ik heimwee naar Australië heb, of misschien omdat het gewoon weer net een tikkeltje eigenwijzer is, maar ik viel als een blok voor Puffy, the puffer fish. Toch super? Wordt je toch op slag vrolijk van, van dat bekkie? Even een travel tip tussendoor van deze Dutch chick van Down Under... ze zijn dus NIET lief in het echt, OK? Niet aankomen, niet aaien, super giftig and they will kill you. Sorry.


Ik kan je wel alvast verklappen dat Puffy met mij mee naar huis gekomen is. Ook zag ik super toffe vissen voor op de muur en ik was helemaal geïnspireerd om deze muur na te apen. Helaas vond hubby deze schatjes helemaal niks, en aangezien ik heb afgesproken dat ik even overleg voordat ik boor (voor de rest mag ik volledig los in huis), gold in dit geval het veto recht. Maar hoe leuk!! Wie doet het wel?? Wel laten weten, hè! En dan maak je het helemaal af met koraal Rifa (aan de muur of gewoon zo op tafel) en tadaaaa! Deze staat zeker nog op mijn verlanglijstje.By-Boo en Eleonora bij mij thuis

Je snapt zeker wel, ik zag het al helemaal zitten. En had precies twee hoekjes in gedachten om aan te kleden met nieuwe By-Boo en Eleonora vondsten. Ten eerste mijn kantoortje. De ochtendzon komt precies daar naar binnen. En om dan business met pleasure een beetje te combineren, zit ik heel graag voor het raam, naar de bootjes op de gracht te kijken (of beginnen met werken uit te stellen, hoe je het dan ook maar wilt noemen 😉). Ik had een bankje voor het raam maar die nam eigenlijk te veel ruimte in. En ik was er stiekem ook een beetje klaar mee. Ik had de By-Boo Babe fauteuil dus in gedachten voor dat hoekje, en het was Babe all the way TOTDAT ik ging zitten in mijn nieuwe grote liefde; Lex.


Lex omarmt je, knuffelt je, en je komt gewoon nooit van zijn schoot af. Serieus, in die stoel wil je blijven zitten. Ik heb mijn man en kids al mijn kantoor uit moeten sturen, want ze vielen er zowat in slaap. En bovendien is het nog een lekker ding ook!


Naast Lex staat By-Boo bijzettafel (met tijdschriftenhouden) Daily, met echt een PRACHTIG zwart marmer blad. Super handig voor mijn drankje, als ik daar in Lex zit weg te dromen.


En Puffy stond erbij, en keek erna. Om het geheel af te stylen, staat bij het geheel de By-Boo Nile vaas. Gewoon, omdat ik die retegaaf vind.


Wie heeft er nou het mooiste kantoor van het huis? (Take that, hubby!!).


En toen was ik nog niet eens klaar! Want ik ging rustig verder stylen met By-Boo. Mijn andere favoriete plek in het huis is de blauwe bank. Ik zit er graag in het zonnetje, en dan is een bijzettafeltje echt een must. Ik zag de By-Boo Nebula in de showroom en dacht: TOP! Dat issem. Het zwarte glazen blad is zo mooi, en de pootjes zo verfijnd. Staat echt super (zie Puffy en Nile ook weer mooi shinen?). Doe er een By-Boo Royalty plaid bij en het geheel is af. Het bijzettafeltje komt ook in een kleinere maat. Ik denk dat ik die heel graag erbij wil gaan zetten!


Zoals je ziet is Diesel ook een groot fan. Even een kleine waarschuwing voor alle puppy eigenaars: vooral de kwastjes van het plaid vinden ze ERRUG leuk... 🙈Jij kan ook!

Zoals je ziet, had ik dus een top uitje. Je kan uren rond dwalen in het Dutch Interior Experience Center en het goede nieuws is dat jij, als particulier, er ook een afspraak mag maken! Dus maak er een tripje van naar Barneveld zou ik zo zeggen. Ik ging voor By-Boo, werd verliefd op Eleonora en bovendien staan er ook nog een paar hele gave andere merken in de showroom (mocht je op zoek zijn naar gave banken, bedden of een super tof oversized kunstwerk).


Ik geniet nu elke dag van mijn nieuwe interieur items in huis. Zit er iets voor jou tussen? Ik ben benieuwd!


Liefs, Marieke


NB: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met By-Boo en Eleonora.

272 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven